14.10.2015 15:46

Kuyt kent de pijn van zijn Oranje-collega's

Met meer dan honderd interlands achter zijn naam is Dirk Kuyt erg ervaren in het shirt van Oranje en de Feyenoorder weet dan ook als geen ander wat er in de hoofden van de selectiespelers omgaat. Op bezoek bij RTL Late Night vertelt hij over zijn ervaringen bij het Nederlands elftal.

"Als je tien jaar bij het Nederlands elftal hebt gespeeld en lief en leed gedeeld hebt met de jongens die op het veld staan, dan blijft dat onwennig", vertelt Kuyt, die de wedstrijd dus niet als international meemaakte, aangezien hij vorig jaar besloot om te stoppen.

"Ik denk dat deze generatie met jongens die er al lang zitten heel succesvol is geweest. Maar in iedere carrière kom je moeizame periodes tegen", beseft de ervaren aanvaller. "Van begin af aan heeft Oranje moeite gehad in de kwalificatieperiode en is het niet gelukt om dat tij te keren. Daar wil iedereen een antwoord op hebben, maar soms is dat antwoord niet zo makkelijk gegeven."

Kuyt was vorig jaar erg belangrijk voor Oranje tijdens het Wereldkampioenschap in Brazilië. Samen met andere Nederlandse sterren moest hij de kar trekken. "Jongens als Van Persie, Sneijder en Huntelaar ken ik als geen ander. Ik weet hoeveel ze over hebben voor het Nederlands elftal en hoeveel pijn het ze doet dat hun doel nu niet gehaald is. Ze geven er alles voor. Oranje is echt een prestige. Het gaat niet om geld, maar uitkomen voor je land. Ondanks dat er veel dingen niet goed gingen, heb ik dat wel gezien."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner