14.10.2015 12:11

Oranje-debutant Zoet: "Zware teleurstelling"

Doelman Jeroen Zoet geeft de defensie van Oranje aanwijzingen in het EK-kwalificatieduel met Tsjechië. (13-10-2015)
Doelman Jeroen Zoet geeft de defensie van Oranje aanwijzingen in het EK-kwalificatieduel met Tsjechië. (13-10-2015)

Jeroen Zoet had zijn basisdebuut voor het Nederlands elftal anders voorgesteld. Door de blessures van keepers Jasper Cillessen en Tim Krul stond de PSV-doelman tegen Tsjechië onder de lat. Dat werd een deceptie.

Zoet maakte zaterdag in het EK-kwalificatieduel met Kazachstan zijn eerste minuten voor Oranje toen Krul geblesseerd uitviel. "Eerst je debuut en daarna een basisplaats is natuurlijk mooi, maar het eindigt helaas in zo'n deceptie. Een zware teleurstelling", aldus Zoet tegen Omroep Brabant.

De uitschakeling voor het EK gaat Zoet niet in de koude kleren zitten. "Vandaag (dinsdag, red.) hadden we nog een kleine kans, maar ook dat hebben we nagelaten. We begonnen ook wel goed en kregen een paar kansen. Maar daarna kregen we wat tegenslag en hadden moeite om ons te herpakken", refereert Zoet aan de 2-3 verloren wedstrijd van dinsdag tegen Tsjechië.

Zoet weet ook dat het niet alleen tegen de Tsjechen mis ging. "We verspelen het niet alleen in deze wedstrijd. We hebben in deze reeks maar één punt gepakt tegen de drie ploegen die boven ons eindigden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner