13.10.2015 15:46

'Barça benadert opnieuw 14-jarig toptalent'

FC Barcelona lijkt niet hardleers te zijn als het gaat om het benaderen van spelers onder de zestien jaar. De Catalanen zouden namelijk opnieuw een jong talent op de korrel hebben. Het gaat naar verluidt om Alan Aussi.

Barcelona kreeg eerder een straf, omdat het spelers onder de zestien jaar zou hebben benaderd om een transfer te maken naar de club. Dit heeft de FIFA verboden en daardoor kreeg Barcelona een transferverbod dat geldig is tot en met 1 januari van 2016. Mede daardoor kan het aankoop Arda Turan pas in het nieuwe jaar inzetten.

Volgens de Spaanse krant AS gaat Barcelona nu echter opnieuw de fout in. Het zou achter Alan Aussi aanzitten. Aussi is een veertienjarig talent van Shakhtar Donetsk en speelt al op het hoogste jeugdniveau van Shakhtar. Hij speelt daar in Onder 19. De Oekraïners kunnen hem echter geen contract aanbieden, omdat hij nog maar veertien jaar is.

Barcelona zou volgens de krant echter dit keer Shakhtar op de hoogte hebben gesteld en een voorstel hebben gedaan. Het wil Aussi namelijk wel verhuren aan de grootmacht uit het Oostblok. Zodoende heeft Shakhtar wel profijt van de speler. Echter kan Barcelona hem elk moment terughalen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner