13.10.2015 13:37

Herstelde Ajacied hoopt op wonder van Oranje

Davy Klaassen (l.) probeert Jóhann Guðmundsson (r.) uit te kappen tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Nederland en IJsland. (03-09-2015)
Davy Klaassen (l.) probeert Jóhann Guðmundsson (r.) uit te kappen tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Nederland en IJsland. (03-09-2015)

Davy Klaassen heeft weliswaar een hersenschudding, maar de aanvallende middenvelder van AFC Ajax zit aan de buis gekluisterd wanneer Oranje dinsdagavond tegen Tsjechië speelt.

Tegen PSV liep Klaassen een hersenschudding op. Het lijkt erop dat hij dit weekend wel gewoon weer speelt tegen Heracles Almelo. Klaassen zat aanvankelijk bij de selectie, maar moest vanwege zijn hersenschudding afbellen. Op de website van Ajax vertelt de speler wel dat hij de wedstrijden volgt. "De wedstrijd van Oranje tegen Kazachstan heb ik gewoon kunnen kijken. Ik had vooraf al het gevoel dat het goed zou komen", aldus de middenvelder over het 1-2 gewonnen duel. "Helaas volgde er daarna minder positieve berichtgeving met de overwinning van Turkije bij Tsjechië. Het wordt nu heel lastig om derde te worden en de play-offs te halen. Ik verwacht dat IJsland zijn best gaat doen, maar ik denk niet dat Turkije het in eigen huis nog gaat laten liggen. Laten we hopen op een wondertje."

Klaassen moest voor de televisie toekijken, terwijl hij tegen IJsland nog meespeelde met Oranje. De aanvoerder van Ajax had het liefste op het veld gestaan tegen Kazachstan. "Dat was ontzettend balen, maar wel de juiste beslissing. Ik was niet mezelf en voelde gewoon dat het niet kon. Ik mocht ook niet vliegen", legt Klaassen uit. "Na de wedstrijd tegen PSV had ik veel last van hoofdpijn, en viel ik steeds weg. Vorige week maandag en dinsdag heb ik eigenlijk continu geslapen. Pas op woensdag voelde ik me iets beter. Het waren lange dagen. Ik mocht bijna niets doen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner