09.10.2015 11:55

Sleegers op de bank: "Dat valt nu even tegen"

Joey Sleegers maakt in de thuiswedstrijd tegen Willem II zijn debuut voor NEC Nijmegen. (28-08-2015)
Joey Sleegers maakt in de thuiswedstrijd tegen Willem II zijn debuut voor NEC Nijmegen. (28-08-2015)

Joey Sleegers had zich zijn eerste weken bij zijn nieuwe werkgever vast anders voorgesteld. Trainer Ernest Faber heeft de jonge aanvaller voorlopig nog nauwelijks nodig. In de laatste drie wedstrijden kreeg Sleegers slechts drie minuten speeltijd.

"Natuurlijk had ik gehoopt meer minuten te maken. Dat valt nu even tegen", zegt de 21-jarige aanvaller in gesprek met het Eindhovens Dagblad. In zijn eerste wedstrijd begon Sleegers nog als basisspeler. "Dat had ik niet verwacht. Achteraf gezien was ik er nog niet helemaal klaar voor. Ik had net één keer meegetraind en ik had een week of vier, vijf geen wedstrijd gespeeld."

Sleegers, vorig seizoen nog uitgeroepen tot grootste talent van de Jupiler League, speelde donderdag met NEC een oefenwedstrijd tegen zijn oude werkgever FC Eindhoven. De NEC’er stond niet als linksbuiten opgesteld, maar als aanvallende middenvelder. "Dat is mijn favoriete plek. Daar heb ik in de jeugd van Feyenoord ook altijd gespeeld. Bij FC Eindhoven kreeg ik veel vrijheid, dat heb ik nodig. Ik ben geen pure linksbuiten."

Het verschil tussen FC Eindhoven, dat hem vorig jaar huurde van Feyenoord, en zijn nieuwe club NEC vindt Sleegers niet zo groot. "Bij Eindhoven haalden we voetballend ook een hoog niveau. Misschien dat het hier allemaal een klein tempootje sneller gaat."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner