08.10.2015 16:32

Van Gaal pest ongewenste Víctor Valdés weg

Victor Valdés tijdens de voorbereiding op het duel Manchester United - Southampton in de Premier League. (11-01-2015)
Victor Valdés tijdens de voorbereiding op het duel Manchester United - Southampton in de Premier League. (11-01-2015)

De situatie van Víctor Valdés bij Manchester United is erger dan gedacht. De goalie sloot afgelopen winter aan bij de selectie van de Engelse ploeg, maar is na een conflict met Louis van Gaal volledig weggehaald bij alles rondom de selectie van Manchester United.

The Guardian onderzocht de situatie van de Spaanse keeper bij de Engelse topploeg en kwam tot schokkende ontdekkingen. Valdés weigerde een aantal maanden geleden om mee te doen met het beloftenelftal van Manchester United en dit schoot Van Gaal in het verkeerde keelgat. De Nederlander ondernam actie, waardoor Valdés niet meer in contact kan komen met spelers van het eerste elftal.

Dat Valdés niet mee traint met de eerste selectie is al langer bekend, maar de Spanjaard is ook niet welkom bij de beloften en de hoogste jeugdploeg. Hierdoor is de goalie veroordeeld tot het afwerken van individuele trainingen, maar dan niet met de keeperstrainer van het eerste elftal. Valdés mag alleen werken met een trainer die normaal met jeugdspelers traint.

Bij het eerste elftal is Valdés absoluut niet meer in beeld. Hij heeft geen kluisje meer op de club, werd niet uitgenodigd voor de teamfoto van Manchester United en Valdés mag zelfs niet trainen als het eerste elftal aanwezig is. Het contract van de Spaanse goalie, die met De Gea en Sergio Romero twee grote concurrenten voor zich heeft, loopt aan het einde van dit seizoen af. Mogelijk vertrekt Valdés al in de winterstop. De sluitpost keepte sinds zijn komst naar Engeland twee wedstrijden in de Premier League.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner