01.10.2015 21:47

Fans Sparta Praag boycotten duel om donaties

De harde kern van Sparta Praag heeft donderdag de Europese thuiswedstrijd tegen Apoel Nicosia geboycot. De zogeheten ultra's van de Tsjechische topclub lieten daarmee hun onvrede blijken over de vluchtelingenactie waaraan Sparta Praag meewerkt. Net als bijna alle andere Europese clubs doneren de Tsjechen voor elk verkocht kaartje één euro om alle vluchtelingen uit het Midden-Oosten te helpen.

De ultra's van Sparta Praag hebben echter weinig sympathie voor die actie. Ze vragen zich openlijk af waar al dat geld precies naartoe gaat en hoe de opbrengst van de 'euro-actie' van de Europese voetbalclubs verdeeld wordt. De fanatieke aanhangers van Sparta Praag vinden dat de UEFA ('een maffia-organisatie') en de ECA, de associatie van Europese clubs die de actie heeft opgezet, sport en politiek met elkaar vermengen.

Om aandacht te vragen voor hun standpunt, besloten de ultra's weg te blijven tijdens de thuiswedstrijd tegen APOEL Nicosia. Ondanks de vele lege plekken in het stadion won Sparta Praag met 2-0 van de Cypriotische ploeg van doelman Boy Waterman.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner