30.09.2015 22:34

Dramatische eerste helft nekt PSV tegen CSKA

Phillip Cocu heeft laten zien dat topsport om details draait. In de eerste helft werd PSV namelijk overlopen door CSKA Moskou, door één kleine omzetting stond het direct beter. Het bleek echter te laat te zijn. PSV verloor het CL-duel met 2-3.

Zo goed als PSV tegen Manchester United begon, zo slap begon het tegen CSKA Moskou. Zonder aanjagers Andrès Guardado en Luuk de Jong begon PSV zeer slap aan het duel. De thuisploeg was oppermachtig, terwijl PSV oogde als een groep schapen zonder herder die ze de juiste richting aangaf. Het werd daardoor in de eerste helft een klassieke walk-over.

Binnen vijf minuten had Ahmed Musa de Russen al op een 1-0 voorsprong gezet. Een corner van Zoran Tošić bleef hangen tussen Héctor Moreno, Jorrit Hendrix en Joshua Brenet en het was de kleine Ahmed Musa die er als de kippen bij was om de 1-0 binnen te tikken. PSV leek nog niet echt aangeslagen, maar CSKA wist al snel een tweede treffer te maken. Mário Fernandes stoomde vanaf de rechterkant op en vond het hoofd van Seydou Doumbia die de bal op zeer knappe wijze in de verre hoek plaatste.

Het leed was nog niet gedaan voor PSV, want Zoran Tošić soleerde even later weer langs Hendrix, Moreno en Brenet. Dit keer besloot Jeroen Zoet in te grijpen, maar hij was te laat. De Serviër ging naar de grond en de arbiter kon niks anders dan de bal op de stip te leggen. Doumbia faalde niet vanaf elf meter en schoot zo de 3-0 op het bord. Even later had hij vanaf diezelfde plek de 4-0 kunnen maken, nadat Santiago Arias Ahmed Musa neerhaalde in de zestien, maar toen schoot de Ivoriaan hoog over.

De tweede helft zou dus beter moeten voor PSV. Wil het gelijkspelen dan zou het alles-op-alles moeten zetten. Echter werd er verwacht dat de Eindhovenaren het rustiger aan zouden doen en de nederlaag zou slikken. Zondagmiddag wacht immers de topper tegen AFC Ajax. CSKA dacht het duel al in de pocket te hebben, maar niets bleek minder waar. PSV ging op jacht naar een stunt.

Die positieve instelling werd na zestig minuten beloond. Adam Maher kreeg de bal aan de linkerkant van de zestien en legde hem goed neer bij de tweede paal. Daar dook Maxime Lestienne op die van dichtbij de 3-1 binnen tikte. PSV leefde weer. Diezelfde Belg stond op en begeleidde PSV richting het 'Wonder van Moskou'. In de 68ste minuut was het namelijk weer Lestienne die scoorde. Vanaf zestien meter schoot hij de bal tegen de touwen en zodoende kon PSV hopen op een 3-3.

Wat was het grootste verschil? Lestienne speelde vanaf rechts en Luciano Narsingh moest rechtsback Mário Fernandes achtervolgen. Daarmee paste Phillip Cocu zijn team een klein beetje aan, maar het resultaat bleek twee goals te zijn. Doordat Lestienne niet meer achter Fernandes aan hoefde te rennen had hij de kracht om twee doelpunten te maken, tot twee keer toe op aangeven van Adam Maher. PSV kon vervolgens op jacht naar de 3-3. Opnieuw werd bewezen dat details belangrijk zijn, want bij een 2-3 stand kreeg Jürgen Locadia de kans op de 3-3. Adam Maher pompte de bal in de zestien, maar de spits kon de bal niet controleren. De kans was verkeken, omdat de spits geen goede aanname had. 

Omdat PSV ondertussen met tien man speelde, omdat Santiago Arias zijn tweede gele kaart had gekregen, werd het rommeliger. Gastón Pereiro kreeg nog een grote kans, maar zijn aanname was -ook niet- goed. Door dit laatste detail werd het uiteindelijk 2-3 voor CSKA. Doordat Manchester United van VfL Wolfsburg won staan nu alle teams in Groep B op drie punten.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner