30.09.2015 19:47

Eigen jeugd vult leemte Guardado en De Jong

Jürgen Locadia (l.) wordt gefeliciteerd met zijn treffer tegen SC Cambuur. Jeffrey Bruma (m.) en aanvoerder Luuk de Jong gunnen het de invaller. (12-09-2015)
Jürgen Locadia (l.) wordt gefeliciteerd met zijn treffer tegen SC Cambuur. Jeffrey Bruma (m.) en aanvoerder Luuk de Jong gunnen het de invaller. (12-09-2015)

PSV heeft de afwezigheid van Andrès Guardado en Luuk de Jong opgevangen door spelers uit de eigen jeugdopleiding. Jürgen Locadia en Jorrit Hendrix staan in de basis in het Champions League-duel met CSKA Moskou.

De Eindhovenaren starten zodoende met vier spelers uit de eigen opleiding. Joshua Brenet krijgt de voorkeur boven Simon Poulsen als linksback, terwijl naast Locadia en Hendrix ook Jeroen Zoet komt uit de eigen opleiding. Op de bank zitten Jordy de Wijs, Rai Vloet en Steven Bergwijn die de jeugdjaren op De Herdgang liepen. PSV moet noodgedwongen de jongelingen doorschuiven, omdat zowel Guardado als De Jong geblesseerd zijn. 

Voor de rest speelt PSV met de bekende namen. Héctor Moreno zal in het hart van de verdediging spelen. De Mexicaan was tijdens de eerste speelronde van de groepsfase van de Champions League wereldnieuws, omdat hij op ongelukkige wijze het been van Luke Shaw brak na een tackle.

Moreno en Bruma weten dat er bij CSKA drie belangrijke wapens rondlopen. Ponstus Wernbloom en Ahmed Musa (oud-Eredivisie spelers) zijn geregeld gevaarlijk. Wernbloom is dat vooral bij stilstaande situaties, terwijl Musa zich heeft ontpopt tot een van de smaakmakers in Rusland. Seydou Doumbia is de topscorer van de Russen en start ook in de basis.

Volg het duel vanaf 20.45 uur hier LIVE. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner