09.09.2015 09:38

FC Twente kijkt terug: "Was bizarre zomer"

FC Twente heeft een hele drukke transferperiode achter de rug. Door de financiële problemen moesten de Tukkers maar liefst zestien spelers van de hand doen. Om sportief zo goed mogelijk voor de dag te komen, werden er vijf nieuwe spelers gehaald. "Het is een bizarre zomer geweest."

"Zoveel uitgaande transfers heb ik op dit niveau nog nooit meegemaakt", zegt technisch manager Ted van Leeuwen in De Telegraaf. "Voor de spelers was het ook apart. Ze moesten elke dag afwachten of de ploeggenoot naast zich in de kleedkamer ook op het werk was, of inmiddels was vertrokken."

Ondertussen presteert FC Twente slecht in de Eredivisie. De club uit Enschede heeft na vier wedstrijden nog maar een punt. De 2-0 nederlaag van anderhalve week geleden tegen Heracles Almelo kostte trainer Alfred Schreuder de kop. In de eerste wedstrijden hebben aanwinsten Giorgo Katsikas, Bruno Uvini, Chinedu Ede, Michael Olaitan en Thomas Agyepong nog niet kunnen imponeren.

"Het is moeilijk te zeggen wanneer alles uitgekristalliseerd is. Voor het geld dat te besteden was, was dit het maximale. Ik denk niet dat er betere spelers beschikbaar waren. Ik heb ze in ieder geval niet kunnen vinden", aldus Van Leeuwen

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner