08.09.2015 20:31

Schalke 04 bang voor Huntelaars Oranje-crisis

Klaas Jan Huntelaar heeft een hele slechte week achter de rug bij het Nederlands elftal en zijn huidige werkgever is bang dat hij de negatieve gedachtes mee terugneemt naar Duitsland. De spits van Schalke 04 moet er zondag weer staan, als hij het opneemt tegen 1. FSV Mainz 05.

Bij het Nederlands elftal maakte Huntelaar in twee wedstrijden nog geen helft vol. Tegen IJsland kreeg de aanvalsleider een basisplaats, maar na de rode kaart van Bruno Martins Indi werd Huntelaar geslachtofferd en vervangen door Jeffrey Bruma. In de volgende wedstrijd, in en tegen Turkije, raakte de spits zijn basisplaats kwijt aan Robin van Persie en kwam hij vervolgens niet in het veld.

Door de matige resultaten is de kans op een Europees Kampioenschap erg geslonken voor Oranje. Voor Huntelaar extra pijnlijk, aangezien het op zijn leeftijd heel goed zijn laatste eindtoernooi had kunnen worden. Er zal dus een hoop woede en frustratie opgekropt zitten in het hoofd van Huntelaar.

"En dat terwijl hij in de voorbereiding dat allemaal had weggenomen", reageert André Breitenreiter, trainer van Schalke 04, in de Bild. "Zo'n fase heeft elke spits, hij zal vanzelf weer uit die situatie kruipen." Ook ploeggenoot Dennis Aogo heeft vertrouwen in Huntelaar. "Ik geloof dat hij genoeg heeft meegemaakt in zijn carrière en dat hij stabiel genoeg is om te blijven presteren."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner