07.09.2015 19:17

Droogstaande Sanogo: "Goals komen vanzelf"

Inmiddels heeft Yaya Sanogo zes officiële wedstrijden gespeeld bij Ajax, maar tot een doelpunt kwam de huurling nog niet. Op het hoogste voetbalniveau wist hij in zijn carrière nog maar drie keer te scoren, maar Sanogo belooft de fans doelpunten.

De aanvalsleider deed al twee wedstrijden mee in de Jupiler League, maar ook op het tweede niveau van Nederland kon de spits geen potten breken. In het seizoen 2012/2013 was Sanogo bij AJ Auxerre goed voor tien doelpunten in dertien wedstrijden, maar deze speelde hij in de Franse Ligue 2.

Daarvoor scoorde hij nog maar één keer in de Ligue 1, terwijl hij voor Arsenal één keer in de Champions League wist te scoren en als huurling een keer het doel vond voor Crystal Palace in de FA Cup. "Als ik veel speel, komen de doelpunten vanzelf. Dat zal mijn zelfvertrouwen een flinke boost geven", kijkt de Fransman naar zijn toekomst in Amsterdam.

"Ik moet hier bij Ajax bewijzen dat ik in staat ben om veel wedstrijden te spelen. Dat is lang geleden en dat frustreert mij behoorlijk", geeft hij eerlijk toe tegenover ELF Voetbal. Sanogo krijgt een seizoen lang de kans om zich te bewijzen in de Eredivisie en Europa League met Ajax, waarna hij terugkeert bij Arsenal, waar hij een contract tot medio 2017 heeft.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner