06.09.2015 15:34

Pogba weigerde zelf overgang naar Chelsea

Paul Pogba werd afgelopen zomer met verschillende ploegen in verband gebracht, maar tot een transfer kwam het niet. De Italiaan speelt in ieder geval tot de winterstop in dienst van Juventus. Volgens La Gazetta dello Sport hadden Chelsea en Juventus een overeenstemming bereikt over de Franse middenvelder, maar stak Pogba zelf een stokje voor een overgang.

Juventus accepteerde naar verluid het bod van ongeveer 85 miljoen. 'De Oude Dame' had hier wel oren naar, maar na overleg met zijn manager Mino Raiola zou Pogba zelf hebben afgezien van een transfer. 

Het supertalent kon bij Chelsea rekenen op een riant salaris, maar besloot om te blijven en in stijl te vertrekken bij Juventus. Na het vertrek van toppers als Arturo Vidal, Andrea Pirlo en Carlos Tevez is Pogba de enige overgebleven ster. Als spil van het elftal wil hij Juventus nu het kampioenschap bezorgen.

De ploeg uit Turijn is het seizoen met twee nederlagen overigens niet goed begonnen. Ex-Juventus speler Edgar Davids zei tegenover dezelfde Italiaanse sportkrant dat hij verwacht dat Juventus er nog wel bovenop komt. "Het mooie aan een slecht begin is dat het daarna alleen maar beter kan gaan. Ik denk dat Juventus aan het einde van het seizoen weer een hoog niveau weet te halen," aldus Davids.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner