05.09.2015 20:19

Rusland blijft in de race na zege op Zweden

Rusland is in groep G van het EK-kwalificatietoernooi nog steeds in de race voor de tweede plaats, die recht geeft op een ticket voor het eindtoernooi komend jaar in Frankrijk. De ploeg van de nieuwe bondscoach Leonid Sloetski, tevens de trainer van CSKA Moskou (tegenstander van PSV in de Champions League), versloeg nummer twee Zweden voor eigen publiek met 1-0.

Voor de thuisploeg kwam Artem Dzioeba in de eerste helft tot scoren. De Zweedse aanvalsleider Zlatan Ibrahimovic werd in de rust gewisseld. Voor hem kwam Ola Toivonen in het veld. Ook de oud-speler van PSV kon in Moskou niet tot scoren komen.

Rusland verloor onder leiding van toenmalig bondscoach Fabio Capello in juni op eigen veld van Oostenrijk (0-1). De Italiaan werd daarna ontslagen.

Het eerste duel in Solna tussen beide landen eindigde vorig jaar oktober in 1-1. Dankzij de krappe zege in de thuiswedstrijd belandde Rusland op 11 punten, 1 minder dan Zweden. Oostenrijk gaat aan kop met 16 punten en speelt zaterdagavond nog thuis tegen Moldavië.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner