02.09.2015 11:42

"Ik heb in IJsland tv-spotjes geregisseerd"

IJslander Hannes Halldórsson verricht een redding in het WK-kwalificatieduel met Kroatië. (19-11-2013)
IJslander Hannes Halldórsson verricht een redding in het WK-kwalificatieduel met Kroatië. (19-11-2013)

Bij NEC en de nationale ploeg van IJsland staat een doelman met een bijzondere voorgeschiedenis onder de lat. Totdat Hannes Halldórsson full-prof werd moest hij bijklussen en deed dat bij de tv.

"Ik heb in IJsland tien jaar lang tv-spotjes geregisseerd en ook tv-programma's. Dat was mijn beroep. Ik speelde bij de grootste club, maar alle spelers in IJsland zijn semiprof. Vrijwel alle spelers hadden een baan naast het voetbal. Mijn baan was regisseur", zegt Halldórson tegen de NOS. 

In 2012 regisseerde de NEC-doelman de video voor de IJslandse inzending op het Eurovisiesongfestival. Vlak daarna maakte Halldórson een transfer naar het Noorse Sandnes Ulf en kon hij met voetbal de kost verdienen. Deze zomer lieten de Noren hem gaan naar NEC.

Met de nationale ploeg van IJsland is de sluitpost hard op weg naar het EK. Het Nederlands Elftal, de nummer drie in de kwalificatiegroep en de tegenstander van donderdag, volgt op vijf punten. "Het klikt op het juiste moment. We hebben goede spelers en trainers. De spelers hebben de juiste mentaliteit. Dit is onze beste generatie voetballers. We hadden altijd al goede spelers en ook altijd een paar toppers, maar nu hebben we zeven of acht toppers."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner