01.09.2015 21:07

Lennon keert definitief terug bij Everton

Na een succesvolle huurperiode heeft Everton aanvaller Aaron Lennon definitief overgenomen van Tottenham Hotspur. De 28-jarige aanvaller, met bijna driehonderd Premier League-wedstrijden in de voeten, tekende een driejarig contract bij zijn nieuwe werkgever.

Hiermee komt er voor Lennon een einde aan een tienjarige periode bij Tottenham Hotspur. De pijnsnelle rechtspoot kwam in 2005 terecht bij de Spurs, nadat hij indruk maakte bij Leeds United in de Championship. Vervolgens groeide hij uit tot een basiskracht in de Premier League.

Everton huurde Lennon het laatste half jaar van het vorige seizoen en dat bleek een succesvolle gok te zijn. Lennon speelde veertien competitiewedstrijden in een klein half jaar, waarvan hij er twaalf als basisspeler begon. Trainer Roberto Martinez is blij met de terugkeer van zijn speler.

"Het is geweldig om Aaron weer te verwelkomen bij Everton. We weten dat we een speler krijgen die onze fans van binnen en van buiten kennen. Hij krijgt erg veel respect in de kleedkamer en zijn ervaring in de Premier League is immens."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner