01.09.2015 20:50

Ola John op huurbasis naar de Championship

Reading FC kan voor minimaal één seizoen gebruik maken van de kwaliteiten van Ola John. De club, uitkomend op het tweede niveau in Engeland, huurt de Nederlandse vleugelaanvaller van SL Benfica. Daarnaast heeft de club een optie tot koop opgenomen in de transferonderhandelingen.

SL Benfica liet John niet zomaar vertrekken. Reading moet namelijk een bedrag van acht miljoen euro betalen als het weet te promoveren naar de Premier League. De Portugezen zien dat bedrag als een prestatiebonus voor het verhuren van de flankspeler.

Reading wist de deal met SL Benfica op de valreep te maken. "De kans om Ola binnen te halen, kwam er laat, maar het was alle moeite waard om een deal te forceren", licht manager Steve Clarke de overgang van de oud-speler van FC Twente toe.

"Hij is een aanvaller met kracht en snelheid, de kwaliteit om een man uit te spelen, goede voorzetten te geven in het strafschopgebied en hij heeft ook een neusje voor de goal. Met deze kwaliteiten, toegevoegd aan de spelers die we nu al in de selectie hebben, moet Ola kunnen bijdragen aan een nog aanvallender team dit seizoen."

Het contract van John in Portugal loopt nog door tot medio 2017, maar het is dus mogelijk dat hij zijn carrière na dit seizoen voortzet in Engeland.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner