29.08.2015 21:37

De Graafschap verliest ook van Excelsior

De Graafschap heeft voor de vierde keer op rij verloren. Na nederlagen tegen sc Heerenveen, PEC Zwolle en Roda JC verloren de Doetinchemmers ook van Excelsior (3-0).

De eerste helft van Excelsior - De Graafschap leverde weinig spektakel op. Er werden tijdens de eerste 45 minuten dan ook amper grote kansen gecreëerd door beide elftallen. De bezoekers uit Doetinchem waren tijdens het eerste bedrijf het dichtste bij een treffer. De Graafschap raakte via Jeroen Tesselaar de paal, terwijl vlak voor tijd Alexander Bannink een goede kopkans kreeg.

Excelsior moest het daarentegen vooral hebben van afstandsschoten. Nigel Hasselbaink en Jordan Botaka probeerden De Graafschap-doelman Hidde Jurjus van afstand te verschalken, maar de sluitpost van de Doetinchemmers wist zijn doel tijdens de eerste helft schoon te houden. De Achterhoekers hielden echter een zure nasmaak over aan het eerste bedrijf. Thijs Bouma moest vlak voor tijd geblesseerd afhaken. De rechtsback van De Graafschap liep na een duel met Hasselbaink waarschijnlijk een beenbreuk op.

Na rust was het direct raak voor Excelsior. De Rotterdammers kregen een vrije trap aan de linkerkant van het veld. Jeff Stans slingerde de bal voor het doel, waar verdediger Sander Fischer stond te wachten om de bal tegen de touwen te koppen: 1-0. Even later had Bannink zijn ploeg op gelijke hoogte kunnen zetten, maar zijn kopbal miste net als voor rust het doel van Excelsior.

De Graafschap had na de treffer van Fischer moeite om nog tot kansen te komen. Excelsior nam het initiatief en kwam na een ruim uur spelen op een 2-0 voorsprong. Invaller Brandley Kuwas ging aan de wandel met de bal en besloot vervolgens vanaf een meter of twintig het doel van De Graafschap onder vuur te nemen. Het schot van Kuwas was fraai en liet doelman Jurjus kansloos: 2-0. Excelsior bleef na de 2-0 zoeken naar een derde doelpunt. Dat doelpunt viel uiteindelijk zes minuten voor tijd. Kuwas legde klaar voor invaller Daryl van Mieghem die doelman Jurjus met een droge knal wist te verschalken: 3-0.

Excelsior komt na de overwinning op De Graafschap op vier punten te staan. De Graafschap blijft vanzelfsprekend steken op nul punten. Excelsior gaat na de interlandbreak op bezoek bij PEC Zwolle, terwijl De Graafschap dan een thuisduel speelt tegen AZ Alkmaar.

Door: Jurre Hermans