28.08.2015 10:49

Woudenberg mikt op basisplek en handhaving

Lucas Woudenberg tijdens het trainingskamp van Feyenoord in het Oostenrijkse Seefeld. (28-08-2015)
Lucas Woudenberg tijdens het trainingskamp van Feyenoord in het Oostenrijkse Seefeld. (28-08-2015)

Bij Feyenoord kon Lucas Woudenberg op weinig speeltijd rekenen, maar bij NEC hoopt de vleugelverdediger zich in de basis te spelen. De 21-jarige huurling is niet van plan de bank warm te houden in Nijmegen.

"Ik ben hier vooral gekomen om ervaring op te doen, me te ontwikkelen in mijn carrière en zoveel mogelijk minuten te maken voor NEC", aldus Woudenberg op de officiële website van de Nijmegenaren. De kersverse aanwinst hoopt met zijn inbreng de kampioen van de Jupiler League te behoeden tegen degradatie. Woudenberg had een goed gevoel toen NEC zich voor hem meldde. "De club volgde me al een paar jaar, dus toen ze recent echt concreet werden, was de keuze om naar Nijmegen te komen snel gemaakt."

Vorig seizoen debuteerde Woudenberg voor Feyenoord in de wedstrijd tegen Standard Luik in de Europa League. De ervaring die hij tot nu toe heeft opgedaan, hoopt hij in te kunnen zetten. "Feyenoord is één van de topclubs in Nederland, dus daar wordt altijd op het hoogste niveau getraind en gespeeld. Het tempo op de trainingen ligt nog hoger dan hier, dus iedere seconde op het veld leer je daar weer wat van."

Woudenberg verwacht een mooi seizoen te draaien bij zijn nieuwe club. Zijn doel is om met de club niet meteen weer te degraderen. "Ik ben er pas een paar dagen, maar volgens mij hebben we een sterke selectie die deze week goed is versterkt, dus handhaving moeten we aan het einde van het seizoen gewoon gaan halen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner