27.08.2015 21:31

Degradant Burnley pikt Barton transfervrij op

Joey Barton zet zijn voetbalcarrière voort in de Championship. De middenvelder, met het indrukwekkende aantal van 74 gele kaarten in 255 Premier League-wedstrijden, tekent een eenjarig contract bij Burnley, dat vorig seizoen degradeerde uit de Premier League.

Barton was transfervrij, nadat zijn contract bij Queens Park Rangers afgelopen zomer afliep. Daarvoor speelde de ijzervreter bij Olympique Marseille, Newcastle United en Manchester City. In totaal kwam Barton tot ruim 350 wedstrijden, waarvan een kleine vijftig in de Championship.

"Hij praatte met erg veel respect over onze club", vertelt manager Sean Dyche op de clubwebsite van Burnley. "We hebben veel gesprekken gehad en hij heeft duidelijk gemaakt dat hij erg geïnteresseerd is in onze club. Hij is een gewilde speler", beseft de trainer.

Barton is niet de makkelijkste jongen in Engeland, dat beseft Dyche ook. "Ik weet dat er wat dingen spelen rondom zijn leven en met zijn karakter, maar op het veld spreekt iedereen positief over hem." Burnley eindigde vorig seizoen als negentiende in de Premier League, waardoor het rechtstreeks degradeerde. Opvallend genoeg werd Queens Park Rangers, de ploeg waar Barton vorig seizoen onder contract stond, twintigste en degradeerde dus ook.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner