27.08.2015 17:29

Twente haalt Duitse aanvaller naar Enschede

FC Twente heeft de selectie versterkt met Chinedu Ede. De Duitser met Nigeriaanse roots komt over van 1. FSV Mainz 05, waar hij geen deel meer uitmaakte van de eerste selectie. Ede komt dan ook transfervrij naar Nederland, waar hij een tweejarig contract tekent.

"Ik ben erg blij dat met deze overgang naar FC Twente. Het is een mooie club en de Nederlandse manier van voetballen spreekt me aan. Offensief en technisch; dat past bij me. Ik ben offensief ingesteld en kan op meerdere posities spelen", vertelt Ede op de clubwebsite van FC Twente. De tweebenige aanvaller kan op beide flanken uit de voeten en is ook inzetbaar op het middenveld.

De in Berlijn geboren voetballer komt uit de jeugdopleiding van Hertha BSC, maar wist daar nooit echt door te breken. Ede kwam tot ruim tweehonderd wedstrijden in zijn profcarrière, waarvan hij er een kleine dertig in de Bundesliga speelde en ruim dertig op het tweede niveau in Duitsland. FC Twente is het tweede buitenlandse avontuur van de Duitser, afgelopen seizoen kwam hij uit voor het Cypriotische Anorthosis Famagusta FC.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner