26.08.2015 16:22

NEC-doelman tot winterstop uitgeschakeld

NEC-doelman Joshua Smits is verantwoordelijk voor de 1-1 van VVV tijdens het competitieduel NEC Nijmegen - VVV-Venlo. (09-11-2014)
NEC-doelman Joshua Smits is verantwoordelijk voor de 1-1 van VVV tijdens het competitieduel NEC Nijmegen - VVV-Venlo. (09-11-2014)

Het zit Joshua Smits niet mee. De doelman van NEC werd vorige week vrijdag voor de twee keer geopereerd aan zijn pols, omdat het bot niet goed aan elkaar was gegroeid na de eerste operatie. Smits zal zijn rentree nog enkele maanden moeten uitstellen.

Smits was vorig seizoen de eerste doelman bij NEC, totdat aan het einde van het seizoen werd geconstateerd dat hij al maanden met een polsbreuk het doel van de Nijmegenaren verdedigde. De doelman was in de voorbereiding alweer begonnen met trainen, maar een tweede ingreep bleek noodzakelijk.

"Ik zou eigenlijk vorige week woensdag al worden geopereerd in Hilversum, maar door het noodweer was daar een lekkage ontstaan in de operatiekamer. Ik dacht al 'dat heb ik weer', maar gelukkig kon de operatie worden verplaatst naar Rotterdam twee dagen later", vertelt de pechvogel in gesprek met Omroep Gelderland.

"Nu is het afwachten. Er zit een pin in het bot. Kijken hoe lang het allemaal duurt. Ik denk dat ik niet voor de winterstop terug ben. Maar het belangrijkste is nu eerst dat die pols helemaal in orde komt."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner