20.08.2015 19:37

Real Madrid verhuurt 'halve Nederlander'

Real Madrid heeft de Spaanse jeugdinternational Marco Asensio voor een jaar verhuurd aan Espanyol. De negentienjarige schaduwspits speelde afgelopen seizoen al op huurbasis bij Real Mallorca.

De zoon van een Nederlandse moeder en Spaanse vader veroverde eerder dit jaar met het Spaanse elftal voor spelers onder negentien jaar de Europese titel. Asensio werd gekozen tot beste speler van dat toernooi. Real Madrid betaalde eind 2014 zo'n vier miljoen euro voor Asensio, die een contract voor zes jaar ondertekende in de Spaanse hoofdstad. De 'halve Nederlander' moet echter voorlopig wachten op zijn kans bij de Koninklijke, die hem eerst wil laten rijpen bij Espanyol.

Voordat Real Madrid hem vastlegde, stond hij eerder onder contract Real Mallorca. Op het Spaanse eiland was hij regelmatig basispeler. Vorig seizoen, toen Asensio op huurbasis voor Mallorca speelde, was hij met zes doelpunten ook behoorlijk trefzeker. Ook op het EK U19 wist Asensio het net twee keer te vinden. Dat was in de halve finale tegen Frankrijk (0-2) waarin hij alle doelpunten voor zijn rekening nam.

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner