18.08.2015 13:57

Davids start stage voor KNVB bij FC Twente

Edgar Davids loopt stage bij FC Twente. Niet als voetballer, maar als trainer. De oud-international is bezig met zijn cursus betaald voetbal en moet daarvoor stage lopen bij een betaald voetbalclub.

Davids kiest ervoor om zich aan te sluiten bij FC Twente. Alfred Schreuder haalde enkele seizoenen geleden zijn papieren als betaald voetbaltrainer en Davids hoopt hetzelfde te doen. "Edgar Davids gaat als trainer stagelopen bij de eerste selectie. De 74-voudig Oranje-international volgt, net als Bert Konterman, de cursus coach betaald voetbal bij de KNVB", zo staat er op de website van FC Twente. "Davids stond dinsdagmorgen voor het eerst op het trainingsveld bij FC Twente. "

Davids was al in 2014 gestart met de cursus, maar besloot toen toch te stoppen. Nu hoopt hij zijn papieren zo snel mogelijk te halen. Davids speelde als voetballer onder andere bij AFC Ajax, FC Barcelona en Juventus. Omdat hij meer dan veertig interlands heeft gespeeld en veel ervaring heeft als profvoetballer mag hij een versnelde cursus doen van de KNVB.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner