14.08.2015 19:03

Go Ahead pikt middenvelder op bij FC Twente

Chris David (r.) gebruikt zijn lichaam om de bal af te schermen van Fabian Sporkslede (l.). (20-04-2015)
Chris David (r.) gebruikt zijn lichaam om de bal af te schermen van Fabian Sporkslede (l.). (20-04-2015)

Go Ahead Eagles heeft zich versterkt met Chris David (22). De creatieve middenvelder komt over van FC Twente, waar hij niet in aanmerking kwam voor een contract. David heeft een zich voor twee seizoenen verbonden aan de club uit Deventer.

David stond een aantal jaar geleden nog te boek als een toptalent. In 2012 werd hij met de beloften van FC Twente kampioen van Nederland, waarmee hij een transfer naar Fulham verdiende. Hij kwam tot slechts tien officiële optredens in het shirt van Fulham, waarvan één in de Premier League. In die wedstrijd was hij wel direct trefzeker. FC Twente huurde David het afgelopen halfjaar van Fulham, maar trainer Alfred Schreuder maakte slechts twee keer gebruik van de jongeling.

"Ik ben ontzettend blij mezelf nu een Eagle te kunnen noemen", zegt David op de website van Go Ahead Eagles. "In de gesprekken met de trainer en met Adrie Steenbergen werd meteen duidelijk dat mijn persoonlijke ambitie dezelfde is als die van Go Ahead Eagles: de stap maken naar de Eredivisie. Ik vind het ook heel belangrijk dat de club in mij gelooft. Ik sta echt te popelen voor de club te spelen."

Adrie Steenbergen, RvC-lid technische zaken bij Go Ahead Eagles, zegt in zijn nopjes te zijn met de komst van David. "Chris is een talentvolle speler, die barst van de ambitie. Hij ziet Go Ahead Eagles als een ideaal platform om zichzelf verder te ontwikkelen. Het eerste contact met hem stamt van begin dit jaar. Toen Türüc en Tanda vertrokken, hebben we het contact geïntensiveerd. Met deze transfer als mooi resultaat."

Het doelpunt dat David in de Premier League maakte:

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner