14.08.2015 13:30

De ups and downs in een pril voetballeven

Het leven van een talent is niet simpel, maar voor Joey Sleegers zal de competitiestart extra zwaar zijn gevallen. De 21-jarige werd niet bij de selectie gehaald en mag weg bij Feyenoord. Hij is onze Schlemiel van de Week.

Sleegers maakte als huurling in het shirt van FC Eindhoven een geweldig seizoen mee. De linksbuiten speelde afgelopen seizoen 36 officiële wedstrijden in het shirt van de Brabanders en kwam tot dertien doelpunten in de Jupiler League. Zijn statistieken en spel leverden hem uiteindelijk de titel ‘Talent van het Jaar’ op. Met veel zelfvertrouwen keerde de 21-jarige voetballer terug in Rotterdam, maar daar hebben ze zijn voetbalkwaliteiten niet nodig.

Feyenoord – FC Utrecht

De eerste, officiële wedstrijd van het seizoen stond voor de deur, maar al snel werd duidelijk dat Sleegers een debuut in de seizoensouverture uit zijn hoofd kon zetten. De buitenspeler werd niet opgenomen in de wedstrijdselectie en zag dat spelers als Bilal Başaçıkoğlu en Elvis Manu de voorkeur kregen boven hem. Uitgerekend tegen FC Utrecht, dé ploeg uit de Eredivisie die veel interesse in hem toonde tijdens zijn voetbaljaar bij FC Eindhoven, kon Sleegers zich niet laten zien aan het grote publiek. Zelfs niet met het vertrek van een concurrent.

Concurrent gaat, concurrent komt

Jean-Paul Boëtius en Feyenoord kwamen er niet uit in de contractonderhandelingen, waardoor een langer verblijf in Rotterdam bijna onmogelijk werd voor de linksbuiten. FC Basel pikte Boëtius op, waardoor Sleegers een plekje steeg in de pikorde. Direct na het vertrek van Boëtius werd echter bekend dat Feyenoord al een vol lijstje had om de linksbuiten te vervangen. Zakaria Labyad, Oussama Assaidi of Eljero Elia konden de selectie van de Rotterdammers weleens komen versterken. Laatstgenoemde speler werd het ook uiteindelijk. Elia tekende een tweejarig contract in Zuid-Holland, wat voor Sleegers de genadeklap was. Voor hem geen of heel weinig speeltijd in het shirt van Feyenoord.

De bevestiging

Na de wedstrijd tussen Feyenoord en FC Utrecht kwam het officiële bericht aan in Kamp Sleegers. De 21-jarige voetballer, die vorig seizoen nog zo fris in het blauw-witte shirt van FC Eindhoven stond, mocht vertrekken. Het hele concept rondom de speelminuten van Sleegers, wordt extra pijnlijk als je kijkt naar de interviews die de aanvaller in het verleden gaf. Hij voelde aan dat hij bij FC Eindhoven in de beste periode van zijn voetballeven zat en hoopte zodoende op een echte kans bij het eerste elftal van Feyenoord. Ook in de voorbereiding op het huidige seizoen, die Sleegers voor de tweede keer meemaakte als onderdeel van de A-selectie bij de Rotterdamse formatie, zag de creatieveling kansen. De toekomst van Sleegers lijkt echter niet in De Kuip te liggen, hij mag vertrekken als Feyenoord een interessant bod krijgt. Hoe snel het voetballeven van een talent kan veranderen, maakt het verhaal van Sleegers wel duidelijk.

Door: Jos Boesveld

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner