12.08.2015 18:43

De Boer 'wil wat extra's zien' bij spitsen

Arkadiusz Milik kan niet zijn draai vinden tijdens Dnipro Dnipropetrovsk - Ajax in de achtste finale van de Europa League. (12-03-2015).
Arkadiusz Milik kan niet zijn draai vinden tijdens Dnipro Dnipropetrovsk - Ajax in de achtste finale van de Europa League. (12-03-2015).

Ajax en spitsen. Die combinatie is onder Frank de Boer nog niet echt een succes geweest. Arkadiusz Milik en Yaya Sanogo zijn de huidige twee spitsen in de Ajax-selectie, maar beiden weten nog geen geweldige indruk te maken.

Frank de Boer heeft er geen verklaring voor. "Arek werkt verschrikkelijk hard, maar dat hoort bij je werk. Daarnaast wil je wat extra's zien van je aanvallers. Dat kan beter", oordeelt De Boer in gesprek met Ajax TV. "En dat geldt ook voor Sanogo, maar die mist nog wedstrijdritme. Ze waren allebei een beetje ongelukkig."

De oefenmeester ging ook in op de kritiek op zijn eigen functioneren. Mede na het verlies tegen Rapid Wien in de Champions League-voorronde. "Als je niet aan de verwachtingen voldoet bij een club als Ajax, dan wordt er altijd eerst naar de hoofdcoach gekeken. Dat is terecht", aldus De Boer over de uitglijder tegen Rapid Wien. "Maar ik ga met plezier naar mijn werk en dat is voor mij de belangrijkste graadmeter, niet wat mensen schrijven. Ik kan de kritiek makkelijk van me af laten glijden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner