12.08.2015 18:04

Mexicaanse parel op de bank bij FC Twente

FC Twente zal het seizoen openen tegen FC Groningen zonder Jesús Corona in de basis. De Mexicaanse aanvaller start op de bank bij de club uit Enschede.

Corona meldde zich afgelopen week in Enschede nadat hij met zijn land Mexico de Gold Cup had gewonnen. Corona maakte daar indruk en trainer Alfred Schreuder zag dat de speler met veel vertrouwen terugkeerde. "De kwaliteit van FC Twente ging direct omhoog", zei hij daar eerder over. Toch besluit hij om de jonge aanvaller nog niet in de basis te zetten tegen FC Groningen.

Het elftal van Twente heeft een metamorfose ondergaan. Met Jelle van der Heyden, Georgios Katsikas en Bruno Uvini in de basis start het met drie nieuwelingen. Ook zal Hakim Ziyech niet vanaf het middenveld opereren, maar als aanvaller. In de punt van de aanval staat Shadrach Eghan. Renato Tapia speelt ook als aanvaller. Wat genoeg zegt over de aanvallende opties die Schreuder heeft. Met twee middenvelders op de flanken is de drang naar Corona groot. Michael Olaitan is overigens gehuurd van Olympakios om als spits te fungeren, maar hij is nog niet speelgerechtigd. 

Het team van FC Groningen ziet er ook voor een deel anders uit. Tjaronn Chery en Maikel Kieftenbeld vertrokken. Bryan Linssen en Jesper Drost moeten Chery doen vergeten. Linssen krijgt voor nu de voorkeur. Eric Botteghin speelt gewoon bij FC Groningen, ondanks dat hij zelf aan heeft gegeven graag naar Feyenoord te willen vertrekken. Wie van de twee start het seizoen met drie punten? Volg het duel hier LIVE. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner