28.07.2015 19:58

Schreuder over 'parel': "Superslimme speler"

Jesús Corona heeft een mooie toekomst voor zich, tenminste dat denkt zijn trainer bij FC Twente Alfred Schreuder. De oefenmeester is vol lof over de aanvaller.

Corona won afgelopen week de Gold Cup met Mexico. De buitenspeler van Twente was daarbij belangrijk voor zijn land. Hij scoorde in de finale tegen Jamaica. Voor Schreuder geen verrassing. "Jesús is een superslimme speler", zegt Schreuder tegen De Telegraaf.

De trainer is van mening dat Corona namelijk kwaliteiten heeft die niet trainbaar zijn. "Hij kan op het allerlaatste moment beslissen om iets anders te doen, hij heeft een geweldig oriëntatievermogen. Dat is niet aan te leren", zo complimenteert hij zijn buitenspeler. "Voor een tegenstander is zijn spel bijna niet te lezen. Het is te hopen dat hij nog beslissender wordt en zijn rendement omhoog gaat. Deze prijs (Gold Cup, red.) is voor hem geweldig. Zeker na zo’n bewogen jaar."

Schreuder is echter kritisch op zijn speler. Hij denkt dat Corona meer uit zijn kwaliteiten kan halen. "Hij heeft ontzettend veel talent, maar was nog weleens lui", aldus de oefenmeester. "Jesús is vorig seizoen gaan beseffen dat er veel meer bij komt kijken. Hij werkt sindsdien keihard en moet nu laten zien dat hij dat vast kan houden. In dat geval gaat hij een grote toekomst tegemoet."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner