25.07.2015 22:30

Depay krijgt een legendarisch rugnummer

Memphis Depay wordt officieel gepresenteerd als speler van Manchester United. (10-07-2015)
Memphis Depay wordt officieel gepresenteerd als speler van Manchester United. (10-07-2015)

Zelf gaf Memphis Depay aan dat hij een legende wil worden bij Manchester United, in die missie is nu de eerste stap gezet. Volgens het Engelse Daily Star krijgt de Nederlandse aanvaller namelijk rugnummer zeven bij de club. Enkele grote namen gingen hem met dat rugnummer voor.

Spelers als George Best, Éric Cantona, David Beckham en Cristiano Ronaldo voetbalden ooit op Old Trafford met rugnummer zeven op het shirt. Momenteel heeft Ángel Di María rugnummer zeven in de selectie van de club, maar de Argentijnse miskoop lijkt hard op weg naar de Ligue 1 om de selectie van Paris Saint-Germain te versterken.

Het is voor Depay te hopen dat hij zijn Argentijnse voorganger niet achterna gaat. De oud-speler van SL Benfica en Real Madrid werd voor een slordige 75 miljoen euro overgenomen van de Spaanse club, maar wist nooit te imponeren in de Premier League. Momenteel voetbalt Depay met rugnummer negen tijdens duels van Manchester United, maar omdat dit gaat om wedstrijden in de voorbereiding, is het geen officieel rugnummer.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner