25.07.2015 09:59

'AZ heeft Deense rechtsback op het oog'

Duel tussen Sören Brandy (l.) en Ryan Laursen (r.) tijdens een oefenwedstrijd tussen FC Union Berlijn en Esbjerg fB. (31-01-2015)
Duel tussen Sören Brandy (l.) en Ryan Laursen (r.) tijdens een oefenwedstrijd tussen FC Union Berlijn en Esbjerg fB. (31-01-2015)

AZ wil de miljoenen die binnenkwamen dankzij de transfer van Steven Berghuis gebruiken voor het aantrekken van een rechtsback. Ryan Laursen werd afgelopen week in Kopenhagen bekeken door Earnest Stewart, technisch directeur van AZ. Dat meldt De Telegraaf zaterdagochtend.

De verkoop van Berghuis leverde AZ een slordige zes miljoen euro op en dat geld wordt waarschijnlijk geïnvesteerd in Laursen. De 23-jarige rechtsback, die zowel over de Deense als de Amerikaanse nationaliteit beschikt, speelt op dit moment bij Esbjerg fB dat uitkomt in de hoogste Deense divisie. De Telegraaf schrijft dat Laursen een aanvallend ingestelde vleugelverdediger is die bekenstaat om zijn crosspasses en dat hij in Denemarken geldt als een van de grootste talenten van het moment.

Afgelopen seizoen stond de jeugdinternational ook al in de belangstelling van sc Heerenveen, maar tot een overeenkomst kwam het niet. Esbjerg fB verlangt ongeveer anderhalf miljoen euro voor de rechtsback. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner