22.07.2015 21:32

Ajax kent matige generale voor CL-duels

Ajax heeft haar laatste oefenduel van de voorbereiding verloren. Tegen de Franse middenmoter AS Saint-Étienne leek het lang een doelpuntloos gelijkspel te worden, maar uiteindelijk ging de tegenstander van de Amsterdammers met de winst aan de haal.

Aanwinst Amin Younes begon direct in de basis bij de ploeg van trainer Frank de Boer. De Duitse aanvaller was ook de eerste die gevaarlijk was; na een schitterend hakje van Daley Sinkgraven werd zijn schot gekeerd door doelman Stéphane Ruffier. Sinkgraven en Arek Milik probeerden het even later nog eens, maar ook dit leverde geen problemen op voor de doelman.

In de tweede helft keerde het tij en was het juist de Franse club die gevaarlijk werd. De Amsterdammers kwamen hier gelukkig weg, maar scoorde zelf ook bijna als Davy Klaassen íets eerder bij de bal was geweest om deze in het lege doel te glijden.

Het inbrengen van Nemanja Gudelj (Sinkgraven), Lasse Schöne (El Ghazi) en Yaya Sanogo (Younes) leverde trainer Frank de Boer ook weinig op. In de slotfase ging Saint-Étienne er namelijk alsnog met de winst vandoor door een keiharde uithaal van Jonathan Bamba van een meter of twintig. 

De voorbereiding in Valence zit er voor Ajax met dit verlies op. Op 29 juli en 4 augustus spelen de Godenzonen het tweeluik tegen het Oostenrijkse Rapid Wien om de volgende voorronde van de Champions League te bereiken. 

Opstelling Ajax:
Cillessen; Tete (73. Van Rhijn), Veltman, Riedewald (81. Viergever), Dijks; Bazoer, Klaassen (81. Andersen), Sinkgraven (64. Gudelj); El Ghazi (64. Schöne), Milik (73. Menig), Younes (64. Sanogo).

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner