22.07.2015 13:58

Groningen haalt geen vervanger voor Chery

Tjaronn Chery tijdens een training van het Nederlands elftal in voorbereiding op het oefenduel met de Verenigde Staten. (27-05-2015)
Tjaronn Chery tijdens een training van het Nederlands elftal in voorbereiding op het oefenduel met de Verenigde Staten. (27-05-2015)

Tjaronn Chery maakte een transfer van FC Groningen naar Queens Park Rangers en daarmee verliest trainer Erwin van de Looi een sterkhouder. Hij hoeft echter niet te rekenen op een directe vervanger.

Op de website van FC Groningen vertelt manager technische zaken Peter Jeltema dat de club uiterst voorzichtig omgaat met de transferinkomsten. Daarnaast verwijst de beleidsbepaler dat Groningen in de vorm van Bryan Linssen en Abel Tamata al enkele aanwinsten heeft weten te strikken.

"En met name met het aantrekken van Linssen hebben we een voorschot genomen op een aanstaand vertrek van spelers", zegt hij op de clubsite. "Daarom gaan we nu na het vertrek van Chery in alle rust zorgvuldig naar de mogelijke opties kijken. Het valt daarom niet te verwachten dat we snel al weer een nieuwe speler zullen presenteren."

Naast Linssen heeft Groningen ook nog Albert Rusnák en Simon Tibbling. Beide werden in de winterstop aangetrokken. "Maar mochten er zich nu interessante opties aandienen, dan hebben we daarvoor nog de benodigde financiële middelen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner