21.07.2015 22:15

Nijland trots: "QPR is een aanprekende naam"

Tjaronn Chery steekt het vingertje omhoog na het laatste fluitsignaal bij Willem II - FC Groningen. De middenvelder scoorde twee keer in de 1-4 overwinning. (18-04-2015)
Tjaronn Chery steekt het vingertje omhoog na het laatste fluitsignaal bij Willem II - FC Groningen. De middenvelder scoorde twee keer in de 1-4 overwinning. (18-04-2015)

FC Groningen maakte de overgang van Tjaronn Chery naar Queens Park Rangers maandagavond officieel bekend. Directeur Hans Nijland is trots op de transfer.

Met de overgang van Chery naar de Londense club staat Groningen weer op de kaart, zo is de mening van de directeur van de club uit het noorden. "Gisteravond (maandag, red.) werd de overgang van Tjaronn Chery naar Queens Park Rangers definitief. Het was al langere tijd onrustig rondom onze nummer 10 en zijn wens om bij ons te vertrekken was duidelijk, maar tot nu toe konden we met geen enkele club tot een akkoord komen. Met QPR lukte dit dus wel. Hoewel de club net is gedegradeerd uit de Premier League is Queens Park Rangers wel een aansprekende naam in Engeland", zo noteert hij in zijn column op de website.

Nijland ziet dat FC Groningen drie miljoen voor Chery ontvangt en dat de naam van Groningen groeit in het buitenland. "Wij zijn er dan ook trots op dat we opnieuw een speler hebben weten te transfereren naar een competitie in een groot voetballand. Dergelijke transfers stralen af op het imago van FC Groningen in binnen- en buitenland en dat is alleen maar positief."

In Turkije dook de naam van Groningen op. Género Zeefuik vertrok naar Balıkesirspor. Als alles goed verloopt krijgt FC Groningen dit seizoen nog meer naamsbekendheid. Het speelt namelijk in de Europa League. "Achter de schermen zijn er ook volop ontwikkelingen met het oog op onze deelname aan de groepsfase van de Europa League. Zoals inmiddels wellicht bekend, is de loting hiervoor op vrijdag 28 augustus vanaf 12.45 uur in Monaco. Dan zal definitief bekend worden welke drie tegenstanders wij vanaf medio september in onze groep zullen treffen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner