20.07.2015 20:45

Queens Park Rangers bindt Chery voor drie jaar

Tjaronn Chery heeft zijn overgang naar Engeland afgerond. Zijn nieuwe werkgever Queens Park Rangers maakt bekend dat het de voetballer van FC Groningen overneemt. Chery tekent een driejarig contract bij de club.

Queens Park Rangers komt volgend seizoen uit in de Championship, nadat het zich afgelopen seizoen niet wist te handhaven op het hoogste voetbalniveau in Engeland. Bij de club zijn ze ontzettend blij met hun aanwinst, die ze konden krijgen door een vastgesteld bedrag, opgenomen in het contract van Chery bij FC Groningen, te betalen.

"We hebben deze speler al een tijdje over de streep proberen te trekken, dus zijn we blij dat het eindelijk rondgekomen is. Er waren een boel clubs geïnteresseerd in hem, inclusief een paar uit de Premier League, dus ik ben blij dat hij besloten heeft om naar hier te komen", vertelt technisch directeur Les Ferdinand op de clubwebsite van Queens Park Rangers.

"Hij had aanbiedingen om veel meer geld te verdienen, maar hij heeft voor ons gekozen, omdat hij voelt dat hij hier beter kan worden als een speler, dat is fantastisch." Voor Chery wordt een sprookje werkelijkheid. "Het was altijd al een droom van me om in Engeland te spelen. Ik heb gesproken met Leroy Fer en hij vertelde me dat Queens Park Rangers bij mij past. Ik ken de passie van het Engelse publiek en hoe ze het voetbalspelletje graag zien. Ik kan niet wachten om me te laten zien.

FC Groningen is nog niet heel actief op de transfermarkt, maar zal mogelijk in actie komen, nu het een sterspeler is kwijtgeraakt. Bekijk hier het transferoverzicht van de club.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner