19.07.2015 09:40

Niang wacht op keerpunt: "Belangrijk worden"

Sinds zijn komst naar AC Milan in 2012 is M'Baye Niang inmiddels twee keer verhuurd. De aanvaller, met een contract tot 2019 bij de Italiaanse ploeg, moet het dit seizoen laten zien in de Serie A. De twintigjarige hoopt zijn waarde te kunnen bewijzen.

"We werken allemaal hard om klaar te zijn voor de start van het seizoen", vertelt de rechtsbuiten, die in 2012 werd opgepikt bij SM Caen, op de clubwebsite van AC Milan. "Ik ben aan het trainen om een belangrijke speler te worden." Niang speelde in zijn eerste seizoen in Italië 24 wedstrijden, maar het seizoen daarop leek de speeltijd minder te worden.

AC Milan besloot de aanvaller te verhuren aan Montpellier HSC, waarna hij terugkeerde in Italië. Vorig seizoen speelde de Fransman een half jaar op huurbasis voor Genoa CFC, waar hij tot veertien competitiewedstrijden kwam. Teruggekomen bij AC Milan, kan Niang zich volledig richten op de competitie en de Italiaanse beker, aangezien AC Milan geen Europees voetbal wist af te dwingen.

De club liet afgelopen week Stephan El Shaarawy op huurbasis naar AS Monaco vertrekken, waardoor Niang meer kans op speeltijd heeft. Met Luiz Adriano en Carlos Bacca hebben de Italianen echter twee dure aankopen gedaan in de voorste linie.

"Onze tactiek wordt zichtbaar, maar er is nog steeds werk aan de winkel", beseft de flankspeler na de oefenwedstrijd tegen Olympique Lyon. De Franse ploeg won de oefenwedstrijd tegen AC Milan met 2-1.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner