16.07.2015 12:18

Update: Valdés reageert verbaasd op Van Gaal

Trainer Louis van Gaal van Manchester United neemt na een half jaar al weer afscheid van de Spaanse doelman Víctor Valdés omdat die weigert met een tweede elftal te spelen.

"Als je niet met het eerste speelt, dan moet je met het tweede spelen en hij weigerde dat. Als je niet bereid bent om onze filosofie te volgen, dan is er maar één weg en dat is naar buiten'', zei de Nederlandse coach op een persconferentie tijdens een trainingskamp van Manchester United in de Verenigde Staten.

"Voor ons is het een grote teleurstelling omdat we dachten dat hij onze filosofie wilde volgen'', reageerde Van Gaal. Valdés tekende in de winterstop bij Manchester United. Van Gaal kende de doelman nog uit zijn tijd bij Barcelona toen hij hem liet debuteren in de Catalaanse hoofdmacht.

David de Gea
De plek onder de lat kan voor Van Gaal een probleem worden als eerste keus David de Gea nog vertrekt. De Spaanse keeper beleefde een goed seizoen, zijn contract loopt volgend jaar af en hij wordt genoemd als de opvolger van Iker Casillas bij Real Madrid.

Over de toekomst van Ángel di María bij Manchester United is nog geen duidelijkheid. "We zullen zien'', reageerde Van Gaal toen hem werd gevraagd of hij verwacht dat zijn dure aankoop komend seizoen nog voor de 'Mancunians' speelt. Di María staat in de belangstelling van Paris Saint-Germain maar vooralsnog is de afspraak dat de Argentijn zich over een week meldt op het trainingskamp.

Update: Valdés reageert op uitlating Van Gaal
Víctor Valdés heeft met verbazing gereageerd op de uitlatingen van Louis van Gaal. De trainer van Manchester United beschuldigt de doelman ervan dat hij niet met het tweede team wil spelen.

De reservekeeper is daar zelf erg verbaasd over en gebruikt Twitter om zijn punt te maken. Hij laat enkele foto's zien waarbij hij met het tweede elftal van Manchester United een wedstrijd speelde. Daarnaast plaatst hij daar enkele vraagtekens bij.

Het is overigens niet de eerste keer dat Van Gaal en Valdés in een soortgelijke discussie terecht komen. In 2002 hadden de Nederlander en de Spanjaard exact dezelfde discussie. " Voor het seizoen had ik een aanbod gekregen van Villarreal. Dat had ik telefonisch aan Van Gaal laten weten. Die zei dat ik absoluut niet weg mocht. Je krijgt je kans in het eerste team, zei hij. Toen ik vervolgens werd gepasseerd én teruggezet naar de B-kern, voelde ik me verraden, vernederd", zei Valdés toen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner