13.07.2015 10:56

Ligeon hoopt een 'Mitchell Dijks-scenario'

Tijdens de eerste oefenwedstrijd van Willem II, tegen RKDSV, haalt nieuweling Ruben Ligeon vol uit richting doel. (27-06-2015)
Tijdens de eerste oefenwedstrijd van Willem II, tegen RKDSV, haalt nieuweling Ruben Ligeon vol uit richting doel. (27-06-2015)

Ruben Ligeon vertrok van AFC Ajax naar Willem II en gokt op een 'Mitchell Dijks-scenario'. Ligeon hoopt bij de Tilburgers te laten zien goed genoeg te zijn voor Ajax.

Ajax vertelde aan het einde van vorig seizoen dat Ligeon niet goed genoeg is voor de club. Die woorden kreeg Mitchell Dijks in 2014 ook te horen. Dijks vertrok naar Willem II en ontwikkelde zich daar goede. Daarmee dwong hij een overgang naar Ajax af. Ligeon hoopt op hetzelfde scenario. 

Op de website van Willem II is hij open en eerlijk. "Ik hoop mij dit seizoen zodanig goed te kunnen ontwikkelen, dat ik volgend jaar weer in Amsterdam te bewonderen ben", aldus de rechtsback die van de Amsterdammers moest vertrekken. "Er was interesse van Willem II, en na een heel goed gesprek met Jurgen Streppel waarin hij heeft uitgelegd waarom Willem II mij graag wilde hebben en welk type voetbal hij met de club wil spelen was ik heel enthousiast."

Ligeon speelde het afgelopen halve seizoen op huurbasis voor NAC Breda. Met die ploeg degradeerde hij. "Een zeer hectisch half jaar, waarin direct gepresteerd moest worden om te proberen rechtstreekse degradatie te ontlopen", zo kijkt hij terug op het avontuur in Breda. "Als ik dat vergelijk met mijn begin bij Willem II, is het hier een oase van rust. Een heerlijk begin van een hopelijk mooi seizoen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner