07.07.2015 18:07

Jupiler-speler gokt op contract in Rotterdam

Tom Overtoom (l.) probeert Edwin Linssen (r.) af te stoppen tijdens het play-offduel De Graafschap - FC Volendam. (28-05-2015)
Tom Overtoom (l.) probeert Edwin Linssen (r.) af te stoppen tijdens het play-offduel De Graafschap - FC Volendam. (28-05-2015)

In de Jupiler League is de naam van Tom Overtoom een bekende. Met meer dan honderd duels is hij een ervaren kracht in de Eerste Divisie. Overtoom wil echter meer zijn en aast op een club in de Eredivisie.

De 24-jarige Overtoom startte zijn loopbaan in de jeugdopleiding bij AFC Ajax, maar verder dan duels bij Jong Ajax kwam hij niet. Met Sparta Rotterdam en FC Volendam kwam hij niet verder dan duels in de play-offs voor promotie.

Overtooms contract liep af op 30 juni 2015 en hij hoopt nu op een avontuur in de Eredivisie. Momenteel loopt hij stage bij SBV Excelsior. "Ik denk dat ik meer op mijn plaats ben in de Eredivisie. Het spel ligt mij veel meer", aldus de Amsterdammer tegen RTV Rijnmond.

De middenvelder moet in de komende dagen indruk zien te maken op trainer Alfons Groenendijk. Daarbij krijgt hij wel wat hulp. Zijn oud-teamgenoten Brandley Kuwas en Theo Timmermans zijn ook aanwezig op de training. "Dat is wel lekker dat je een paar jongens al kent. Maar ik ben verder goed opgevangen door de groep bij Excelsior. Veel jongens kende ik al, omdat ik wel eens tegen ze had gespeeld."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner