03.07.2015 19:09

Juve maakt komst tweede doelman officieel

Juventus heeft een nieuwe concurrent voor doelman Gianluigi Buffon aangetrokken. De Italiaanse kampioen versterkte zich vrijdag met de Braziliaanse keeper Neto, die overkomt van Fiorentina. De 25-jarige Braziliaan verbond zich voor vier jaar aan de 'Oude Dame'. Dat meldt Juve op de clubwebsite.

Neto vervangt bij Juventus de vertrokken reservekeeper Marco Storari, die op 38-jarige leeftijd nog aan een nieuw avontuur begint bij Cagliari. Storari was vijf jaar lang de tweede keus achter de één jaar jongere Buffon. De nummer één van Juventus en de nationale ploeg krijgt met Neto een jonge en ambitieuze uitdager.

De Braziliaan veroverde in 2012 met de nationale ploeg zilver op de Olympische Spelen van Londen. Neto behoorde ook tot de Braziliaanse selectie voor de Copa América in Chili, die voor de 'Seleção' uitliep op een teleurstelling. Vorig seizoen kwam de 25-jarige Neto tot 29 wedstrijden in de Serie A. Tevens speelde hij zeven keer in de Europa League, waardoor hij over genoeg Europese ervaring beschikt.

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner