30.06.2015 13:22

Voetballers Paraguay gaan voor derde auto

Als het voetbalelftal van Paraguay zich in de nacht van dinsdag op woensdag ten koste van Argentinië plaatst voor de finale van de Copa América, wacht de spelers een bijzondere beloning.

Bondscoach Ramon Diáz heeft de selectie namelijk een pickuptruck in het vooruitzicht gesteld, de derde al van het toernooi, als ze Lionel Messi en co verslaan. "We hebben er al twee van hem gekregen en nu gaan we voor de derde", aldus spits Édgar Benítez.

Paraguay kwalificeerde zich niet voor het WK van vorig jaar. Diáz nam na dat debacle het roer over en gebruikt de auto's om zijn ploeg aan te sporen tot revanche. "Ik weet zeker dat het team uit is op wraak", zegt de trainer. "Daarom zijn we al zo ver gekomen."

Paraguay en Argentinië speelden hun openingsduel in de Copa América ook tegen elkaar. Toen knokte Paraguay zich van een 2-0-achterstand terug naar een gelijkspel (2-2). Voor Diáz, nota bene zelf een Argentijn, was het pas zijn vierde wedstrijd als bondscoach. Hoe de spelers de verdiende pickuptrucks onderling verdelen, is niet bekend.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner