26.06.2015 13:30

Transferpraat: Di María, Gómez en Rekik

Het duurt niet lang meer tot de transfermarkt weer open is. Welke speler staat in de belangstelling van welke club? Waar gaan de grote buitenlandse clubs de komende zomer hun geld aan spenderen? En hoe zit het met de Nederlandse clubs? In deze rubriek houden we je bij over de laatste transfergeruchten, zowel uit het binnen- als het buitenland.

Ángel Di María zei begin juni nog bij Manchester United te willen blijven, maar daar trekt Bayern München zich niets van aan. Sky Deutschland meldt dat de Argentijn de topprioriteit is van de Duitse grootmacht. Manchester United zou Di María echter niet van de hand willen doen. Als de 27-jarige linkspoot niet komt, verschuift de interesse van Bayern München naar Antoine Griezmann.

Mario Gómez keert na twee seizoenen in de Serie A weer terug naar de Bundesliga. Althans, als we het Italiaanse medium Corriere dello Sport mogen geloven. De Duitse goaltjesdief speelden jarenlang bij VfB Stuttgart en Bayern München. De 29-jarige aanvaller zou nu in de belangstelling staan van 1899 Hoffenheim. Gómez heeft nog een contract voor twee seizoenen bij Fiorentina, dus Hoffenheim zal met een transfersom over de brug moeten komen.

Karim Rekik wordt de laatste weken nadrukkelijk in verband gebracht met Olympique Marseille. Volgens RMC zijn de speler en club er al uit, maar moeten de Fransen nog overeenstemming vinden met Manchester City. Niet alleen Olympique Marseille, maar ook Atlético Madrid zou geïnteresseerd zijn in de Nederlandse verdediger. Hoe concreet deze interesse is, is niet duidelijk. Rekik speelde de laatste twee seizoenen op huurbasis bij PSV.

Dat Morgan Schneiderlin binnenkort Southampton verlaat, staat zo goed als vast. Zijn bestemming? Nog onbekend. Sky Sports meldt dat de kans groot is dat Manchester United de volgende werkgever van de Franse middenvelder wordt. De Engelse topclub zal diep in de buidel moeten tasten om de 25-jarige Schneiderlin over te nemen. Southampton zou hem niet voor minder dan 35 miljoen euro willen laten gaan.

Twee talenten van topclubs spelen volgend seizoen mogelijk in het geel-blauwe shirt van SC Cambuur. Het gaat om Valmir Berisha (19) van AS Roma en Jack Byrne (19) van Manchester City. Dat meldt de Huis aan Huis. Berisha is een Zweed die een paar jaar geleden nog in de belangstelling stond van Ajax. Of hij definitief wordt overgenomen of op huurbasis overkomt, is niet duidelijk. De Ier Byrne zoum net zoals vorig jaar bij Albert Rusnák en Sinan Bytyqi gebeurde, worden gehuurd.

Door: Vincent Houttuin

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner