24.06.2015 20:32

Haar wijst Twente af: "Moet wat verdienen"

AZ is op trainingskamp en Martin Haar (m.) zet de spelers direct op scherp. Derrick Luckassen (l.) en Wesley Hoedt (r.)  zijn de slachtoffers. (06-01-2015)
AZ is op trainingskamp en Martin Haar (m.) zet de spelers direct op scherp. Derrick Luckassen (l.) en Wesley Hoedt (r.) zijn de slachtoffers. (06-01-2015)

Martin Haar was in beeld om de nieuwe assistent-trainer van Alfred Schreuder bij FC Twente te worden, maar Haar wil niet naar FC Twente. De reden is heel simpel. De club uit Enschede kan geen financiële zekerheid bieden.

In gesprek met het Noord Hollands Dagblad laat Haar duidelijk doorschemeren waarom hij bij zijn huidige club AZ Alkmaar blijft. "De belangstelling van FC Twente streelde me, en de gesprekken met Schreuder en technisch directeur Ted van Leeuwen waren heel goed. Maar ik moet natuurlijk wel wat verdienen", aldus de assistent-trainer. 

"Ik ben 63 en heb bij AZ nog een contract voor drie jaar. Bij FC Twente is de situatie onzeker en kan financieel gezien erg weinig", legt hij zijn keuze uit. "Vroeger zou ik gezegd hebben ‘ik vind het een mooie uitdaging, ik ga ervoor’, maar dat is nu anders."

Door de afwijzing van Martin Haar zoekt FC Twente verder naar een assistent. Het zou zich nu richten op René Hake. Hij is momenteel de rechterhand van Ron Jans bij PEC Zwolle.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner