14.06.2015 21:28

Van Persie geniet van druk: "Weet niet beter"

Robin van Persie baalt van het missen van een kans tijdens het EK-kwalificatieduel Letland - Nederland. (12-06-2015)
Robin van Persie baalt van het missen van een kans tijdens het EK-kwalificatieduel Letland - Nederland. (12-06-2015)

Robin van Persie heeft eindelijk vakantie en daar gaat de aanvaller van Manchester United van genieten. De spits kende een moeizaam seizoen met zowel Manchester United als Oranje.

Na de 0-2 overwinning van Oranje op Letland blikt de aanvoerder terug. "Het was een hectisch jaar bij Oranje, maar dat maakt ons extra blij met deze overwinning. Als we hadden gelijkgespeeld, zou de druk er weer vol op zitten", aldus Van Persie tegen Telesport. "En dat wil je niet vlak voor de vakantie. Deze 2-0 heeft ons weer wat lucht gegeven. We staan op drie punten van de Tsjechen en krijgen IJsland én Tsjechië nog thuis. We hebben de afgelopen jaren de luxe gehad dat de kwalificatie na vier of vijf wedstrijden min of meer was gespeeld. Ik vind het geen probleem dat elke wedstrijd nu cruciaal is. Bij mijn club Manchester United weet ik eigenlijk niet beter."

Van Persie sukkelde dit seizoen met enkele blessures. In het EK-kwalificatieduel met Letland was Van Persie niet fit, maar speelde hij wel zestig minuten mee. We hadden van tevoren afgesproken dat ik alles zou geven. En dat de bondscoach en Danny Blind vervolgens zouden beslissen hoe lang. Dat was geen probleem. Ik hoopte stiekem weer dat ik er tien minuten bij zou krijgen, maar dat heb ik deze keer niet geprobeerd. Ik ben tevreden. Na die 0-1 was het game over voor die Letten. Het ging om drie punten en het positieve is dat we dichter bij Tsjechië zijn gekomen

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner