14.06.2015 11:32

Slordige Duitsers ontevreden na 7-0 winst

Duitsland won zaterdagavond met maar liefst 7-0 van voetbaldwerg Gibraltar, maar men is niet geheel tevreden. Vooral in de eerste helft, Duitsland stond bij rust met 1-0 voor, waren de frustraties op het veld zichtbaar.

"Over de eerste helft ben ik allesbehalve tevreden. Vooral over het afmaken van de kansen ben ik ontevreden, want door het missen van de kansen maakten we het onszelf lastig", stelt bondscoach Joachim Löw tegenover Kicker. "In de rust heb ik dat ook tegen mijn spelers gezegd. In de tweede helft hebben we het beter gedaan en hebben we onszelf beloond."

Ook middenvelder Sami Khedira, die afgelopen week zijn transfer naar Juventus afrondde, vindt dat Duitsland het beter had moeten doen in de eerste 45 minuten. "We hadden bij rust al met 5-0 voor moeten staan. Na de pauze lieten we de bal goed rondgaan en hebben we een goed resultaat behaald."

Met drie treffers, waaronder de openingstreffer, was André Schürrle de grote man aan Duitse zijde. "Het is altijd lekker om doelpunten te maken. Voor rust hadden we veel kansen om te scoren, maar na de pauze vielen de goals pas. In het tweede bedrijf hebben we het dan ook goed gedaan."

Door de overwinning komt Duitsland op de tweede positie in groep D van de kwalificatiereeks. De Duitsers staan één puntje achter op Polen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner