08.06.2015 22:17

Hiddink kiest dezelfde tactiek als tegen VS

Bondscoach Guus Hiddink heeft het duel met de Verenigde Staten geanalyseerd samen met de Oranje-internationals. Hij wilde laten zien wat er misging.

Hiddink wachtte bewust tot de maandag voordat hij het duel weer aanhaalde. "Je moet altijd oppassen dat je na de wedstrijd niet te veel in de emotie gaat reageren. Daarom is het goed dat je daarna eerst de beelden gaat bekijken", legt hij uit tegen de NOS. "En er gingen veel dingen goed, want we hadden ook vijf, zes keer kunnen scoren. Maar daar tegenover stond wel dat de Amerikanen nog meer kansen hebben gehad."

Ondanks de nederlaag tegen de Amerikanen gaat Hiddink weinig veranderen aan zijn tactiek. "Je moet oppassen dat je je niet te veel laat leiden door het resultaat. Het ging in de laatste acht minuten mis. Dus er zal niet zo gek veel veranderen tegen Letland. We willen weer met een spits spelen en met iemand daar omheen", daarmee lijkt Hiddink te impliceren dat Robin van Persie weer als nummer 'tien' zal spelen en Klaas Jan Huntelaar in de spits zal starten in het EK-kwalificatieduel met Letland.

Blessuregevallen
Memphis Depay trainde maandagochtend niet mee met de groep. Hij had teveel last van een voetblessure. "Ik verwacht dat hij morgen of overmorgen weer gewoon mee kan doen. Ik denk niet, als ik de dokter hoor, dat het een probleem wordt voor Letland", aldus Hiddink die nog niet weet of hij kan beschikken over Ron Vlaar. "Het is afwachten hoe hij reageert op de groepstrainingen. Ik weet dus niet of hij het gaat redden. Het is iets te vroeg om er nu iets over te zeggen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner