07.06.2015 10:53

"Ik denk dat Advocaat wel de juiste keuze is"

Peter Reid is zeer content met de beslissing van Dick Advocaat om toch nog een seizoen door te gaan bij Sunderland. De voormalig trainer van de Premier League-club geeft het bestuur daar dan ook een compliment voor. 

Reid is normaal gesproken geen fan van voorzitter Ellis Short. "Zijn beslissingen zijn slecht geweest, denk ik", vertelt de oud-oefenmeester open en eerlijk aan Talksport. "Paolo Di Canio was bijvoorbeeld niet de man die past bij Sunderland. Ik weet dat hij een paar goede resultaten heeft gehaald, maar ik denk niet dat hij de juiste match was. En het ging mis."

"Maar ik denk dat Advocaat wel de juiste keuze is. Hij heeft zich bewezen en ik denk dat hij de stabiliteit brengt die de club nodig heeft", gaat Reid verder. "Je kon zien dat hij voor verandering zorgde bij de spelers. Ze hadden respect voor hem en de club presteerde. Ik denk dat dit een goede beslissing is."

Advocaat stapte tegen het eind van afgelopen seizoen in om Sunderland voor degradatie te behoeden. De Nederlandse oefenmeester slaagde in zijn doelstelling en besloot vervolgens te stoppen als clubtrainer. Van die beslissing kwam hij terug na aandringen van de clubleiding.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner