06.06.2015 20:45

Van Gelder over Oranje: "We doen maar wat"

Robin van Persie (l.) krijgt tijdens een training van het Nederlands elftal instructies van bondscoach Guus Hiddink. (15-11-2014)
Robin van Persie (l.) krijgt tijdens een training van het Nederlands elftal instructies van bondscoach Guus Hiddink. (15-11-2014)

Jack van Gelder heeft flink wat kritiek geuit op de het Nederlands elftal. Tijdens de uitzending na de nederlaag van Oranje tegen de Verenigde Staten liet hij tegen de NOS duidelijk zijn mening weten.

"We keren helemaal niet meer terug in de realiteit. We doen maar wat en denken dat we beter zijn dan dat we daadwerkelijk zijn", aldus Van Gelder na de 3-4 nederlaag tegen de Verenigde Staten. "We gooien het na afloop opnieuw op de onnodige fouten, maar feit is dat we, los van een fase kort na de 3-1, geen moment écht controle over de wedstrijd hebben gehad."

Van Gelder gaat verder. "Tegen ieder land waar we nu tegen spelen, is het gewoon open huis. Het gaat echt de verkeerde kant op. Ik heb het gevoel dat dat idee niet leeft in de hoofden van de huidige technische staf. Je ziet geen verbeterde organisatie."

De presentator irriteert zich vooral aan de tactiek van Oranje. "Het is een herhaling van zetten, tactisch staat het gewoon niet. Ik heb een enorm zwak voor Guus Hiddink en Danny Blind, maar iedere speler zakt met deze tactiek door het ijs."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner