06.06.2015 16:39

Huntelaar: "Twee goals erbij, altijd lekker"

Klaas Jan Huntelaar kopt een fraaie voorzet van Memphis Depay snoeihard in het doel van VS-doelman Brad Guzan: 1-0. (05-06-2015)
Klaas Jan Huntelaar kopt een fraaie voorzet van Memphis Depay snoeihard in het doel van VS-doelman Brad Guzan: 1-0. (05-06-2015)

Klaas Jan Huntelaar kan persoonlijk positief terugkijken op het verloren oefenduel van Oranje met de Verenigde Staten (3-4). De spits nam twee doelpunten voor zijn rekening. Tegelijkertijd was hij ook kritisch.

"Twee goals erbij, dat is altijd lekker", zegt Huntelaar tegen De Telegraaf. De spits was ook tevreden over de samenwerking met collega Robin van Persie. "We hebben nu samen negentig doelpunten gemaakt voor Oranje, dus dat gaat goed."

Huntelaar kraakte wel een kritische noot over de nederlaag van vrijdag. "Voor het publiek was het denk ik wel leuk: een hele open wedstrijd met veel kansen over en weer. Ik denk dat wij elf mogelijkheden hadden en de Verenigde Staten ook een stuk of negen", begint de speler zijn betoog.

"Maar het resultaat was slecht. Team USA heeft een heel fitte ploeg en daar winnen ze uiteindelijk ook de wedstrijd mee. Er is voor ons dus nog genoeg werk te doen. We moeten eigen kansen maken en niets meer te makkelijk weggeven."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner