03.06.2015 23:14

Vertonghen verlangt goud: "Met druk omgaan"

Jan Vertonghen wil met het nationale elftal van België om het eremetaal strijden tijdens het EK 2016 in Frankrijk. De Belgen wisten al een aardige indruk te maken tijdens het WK 2014 in Brazilië en willen dat een vervolg geven. 

Samen met Wales staat België bovenaan in de EK-kwalificatiegroep. Op vrijdag 12 juni staan de twee landen tegenover elkaar. Een ideale wedstrijd voor de Belgen om een grote stap richting het toernooi in Frankrijk te zetten. "We nemen deze laatste twee weken nog heel serieus. De trainer verbindt altijd een prijsje aan de trainingspartijtjes, maar dat is niet nodig om ons te motiveren", begint verdediger Vertonghen tegenover Sporza.

"We beseffen ook dat we een heel goede zaak kunnen doen in Wales. We willen onze groep winnen, we zullen niet tevreden zijn als we ons pas als tweede kwalificeren voor het EK", gaat de voormalig Ajax-speler verder, die momenteel onder contract staat bij Tottenham Hotspur. "We leggen onszelf de druk op, omdat we de buitenwereld willen tonen dat we volgend jaar zullen meedoen om de prijzen."

"Er zijn vijf à zes kandidaten voor de Europese titel. Een paar landen steken erbovenuit, maar wij horen bij de subtoppers. We moeten met die druk leren omgaan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner